Bemutatkozás

Az Országos Iskolapszichológiai Módszertani Bázis feladatai (P. Balogh Katalin 2001.):

  • Iskolapszichológusok helyzetéről adatgyűjtés
  • Iskolapszichológiai módszerek gyűjtése és fejlesztése – cél országos adatbázis
  • Publikálás – IP sorozat, egyéb kiadványok
  • Szakmai konzultáció
  • Véleményezési jog óvoda- is iskolapszichológusok kiválasztásában, szakmai kontroll
  • Továbbképzések szervezése az MPT Iskolapszichológia Szekciójával közösen

Az Iskolapszichológiai Módszertani Bázis munkáját az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Iskolapszichológia Tanszéke gondozza A Bázis vezetője: N. Kollár Katalin, titkára Vágó Emese. Közvetlenül kapcsolatot felvenni a kollar.katalin@ppk.elte.hu címen lehet.

A havi rendszerességgel tartott továbbképzéseket az ELTE PPK Kazinczy utca 23-27. alatti épületében tartjuk, a rendezvényeken való részvétel ingyenes, minden nevelési és oktatási intézményben dolgozó kollegát szívesen látunk. A rendezvényeinket az MPT Iskolapszichológiai szekciójával közösen tartjuk, programjainkat közzé tesszük az MPT hírlevelében és az érdeklődők e-mailben közvetlenül is kapnak tájékoztatás, ha regisztrálnak ezen a honlapon.

A Bázis email listáján ma már közel háromszáz kollégával tartjuk a kapcsolatot. 2016. november végéig még ezen a régi és ez úton is eljuttatjuk a rendezvényekről szóló meghívót és az egyéb szakmai információkat, de 2016. decemberétől már csak a honlapon regisztráltak kapnak közvetlenül is híreket.

Hivatkozott irodalom:

P. Balogh Katalin: Módszertani levél: ajánlás az iskolapszichológiai tevékenység szabályozására. Alkalmazott pszichológia III. évf. 4. 2001. 91-97.