Bemutatkozás

Az Iskolapszichológiai Módszertani Bázis az ELTE PPK Szakcsoportjaként működik.

Vezető: Forrás-Biró Aletta PhD. egyetemi adjunktus
Titkár: Sebestyén Nóra PhD. egyetemi adjunktus
Munkatárs: N. Kollár Katalin PhD. Habil. c. egyetemi tanár

A Módsztertani Bázis munkáját az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Iskolapszichológia Tanszéke gondozza Közvetlenül kapcsolatot felvenni forras-biro.aletta@ppk.elte.hu sebestyen.nora@ppk.elte.hu és   kollar.katalin@ppk.elte.hu címeken lehet.

Az Országos Iskolapszichológiai Módszertani Bázis feladatait az 1986-ban kiadott Művelődésügyi Minisztériumi Módszertani levél szabályozza (Hunyady – Templom 1989):

  • Iskolapszichológusok helyzetéről adatgyűjtés
  • Iskolapszichológiai módszerek gyűjtése és fejlesztése – cél országos adatbázis
  • Publikálás – IP sorozat, egyéb kiadványok
  • Szakmai konzultáció
  • Véleményezési jog óvoda- is iskolapszichológusok kiválasztásában, szakmai kontroll
  • Továbbképzések szervezése az MPT Iskolapszichológia Szekciójával közösen (P. Balogh Katalin 2001.)

A havi rendszerességgel tartott továbbképzéseket, szakmai napokat az ELTE PPK Kazinczy utca 23-27. alatti épületében tartjuk, a rendezvényeken való részvétel ingyenes, minden iskola- és óvodapszichológus koordinátort valamint nevelési és oktatási intézményben dolgozó kollegát szívesen látunk. A rendezvényeinket az MPT Iskolapszichológiai szekciójával közösen tartjuk, programjainkat közzé tesszük az MPT hírlevelében és az érdeklődők e-mailben közvetlenül is kapnak tájékoztatás, ha regisztrálnak ezen a honlapon.

A Bázis email listáján ma már közel háromszázötven kollégával tartjuk a kapcsolatot. Ma még ezen a régi és 2020. szeptemberétől a honlap útján is eljuttatjuk a rendezvényekről szóló meghívót és az egyéb szakmai információkat, de 2020. decemberétől már csak a honlapon regisztráltak kapnak majd közvetlenül is híreket.

Hivatkozott irodalom:

Hunyady György – Templom Józsefné: Pszichológus az iskolában = iskolapszichológus, Budapest, MM Közoktatási és Pedagógus Képzési Önálló Osztály, 1989

P. Balogh Katalin: Módszertani levél: ajánlás az iskolapszichológiai tevékenység szabályozására. Alkalmazott pszichológia III. évf. 4. 2001. 91-97.